Křehká, jednoduchá a rychlá roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehká, jednoduchá a rychlá roláda
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53012 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
200 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Sirup javorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 19,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehká, jednoduchá a rychlá roláda postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozmrazíme a rozválíme na plát. Ten potřeme sirupem - po obvodu necháme přibližně 2 centimetry bez potření - a zavineme do rolády. |
2 | Zapékací formu vymažeme máslem, roládu do ní vložíme spojem dolů a z obou stran podlijeme mlékem. |
3 | Formu s roládou dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ji přibližně 30 minut, až má zlatavou barvu. |
4 | Upečenou roládu necháme ve formě mírně vychladnout, pak ji opatrně vyjmeme a necháme vychladnout úplně. Studenou roládu rozkrájíme a podáváme. |
Poznámka
Roládu můžeme podávat se zmrzlinou, ovocem, šlehačkou...