Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53343

Ingredience

400 g Cibule
4 dl Hovězí vývar základní
3 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
800 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 647kJ
6% Sacharidy 20 g
50% Tuky 37 g
58% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Zaječí maso na cibuli postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso ze zajíce vykostíme, maso omyjeme, osušíme a pokrájíme ho na medailonky. Maso dáme do mísy, osolíme ho, posypeme pepřem a rozemletým jalovcem.

2

Cibule očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, v pekáči ji vysmažíme, slaninové škvarky vyjmeme a k omastku přidáme máslo a cibuli. Zpěníme ji dorůžova, přidáme maso a za stálého míchání restujeme 3-5 minut dozlatova. Přilijeme čistý hovězí vývar a pod poklicí dusíme doměkka 35 minut. Poté maso odkryjeme a dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pokryjeme ho plátky másla a pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Během pečení cibuli poprášíme hladkou moukou a promícháme.

3

Opečené maso vyjmeme, dáme na velkou mísu, výpek propasírujeme přes síto do mísy (nebo kastrólku). Cibulovou omáčkou přelijeme maso, které servírujeme na míse.

Poznámka

K zajíci na cibuli podáváme podle chuti bramborový nebo kynutý knedlík, špenát nebo celerový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept