Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53653 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
60 g | Mozzarella |
0,5 kávová lžička | Paprika červená |
60 g | Salát Mizuna |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
4 ks | Žemle tuková |
Ochucené máslo | |
---|---|
5 ks | Ančovička - filety |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
140 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 198,4mg |
Draslík | 266,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 247,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Ančovička - filety, Citronová šťáva, Kopr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Žemle tuková, Máslo čerstvé, Pepř citronový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Salát Mizuna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna postup přípravy receptu:
1 | Pět filetů z ančoviček (sardelek) pokrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme 140 g změklého másla, půl lžíce citrónové šťávy, čerstvě pomletý citrónový pepř. Vsypeme omyté, drobně pokrájené bylinky: petrželku kudrnku a čerstvý kopr, tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté je scedíme, ochladíme a oloupané pokrájíme na plátky. |
2 | Velké žemle rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme ančovičkovým máslem, na něj rozložíme listy salátu, plátky vajec a plátky Mozzarelly. Mozarrellu následně posypeme červenou paprikou a solí. Vrchní strany žemlí také potřeme ochuceným máslem, přiklopíme je na Mozzarellu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.