Hruškovo - rajčatový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškovo - rajčatový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53865 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
3 ks | Hrušky |
250 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 253,5mg |
Draslík | 488,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Jogurt bílý, Med včelí, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškovo - rajčatový salát postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve v kastrůlku s vodou uvaříme vejce natvrdo (vaříme 8 - 10 minut). Potom je vybereme z horké vody, pod tekoucí studenou vodou ochladíme, oloupeme a nakrájíme na třetinky. |
2 | Hrušky spolu s rajčaty omyjeme, pokrájíme na úhledné plátky. Naaranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, rajčata pokapeme medem, jablka citrónovou šťávou. Jogurt smícháme s olejem, osolíme špetkou soli, lžící položíme na povrch ovoce. |
3 | Nakonec na každý talířek přidáme připravená vejce, které také osolíme špetkou soli a hotový salát podáváme. |
Poznámka
Tento salát je vhodný jako lehká večeře. Podáváme s chlebem, anebo čerstvým pečivem.