Jednoduchý recept

Jahody ve vinné pěně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53910

Ingredience

50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
400 g Jahody zahradní
200 g Smetana jihočeská lahodná33%
2 l Voda pitná
Na pěnu
50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Mandle
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
2 ks Vaječný žloutek sušený
2 dl Voda pitná
5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 566kJ
23% Sacharidy 83 g
56% Tuky 42 g
7% Sodík 148 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jahody ve vinné pěně postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme vodu, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Do studené vody vložíme očištěné a omyté jahody. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned hrnec odstavíme ze sporáku. Jahody scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mandle ve vhodné kuchyňské nádobě zalijeme horkou vodou. Potom je oloupeme.

2

Příprava vinné pěny: Do hrnce vlijeme víno, 30 ml vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a nakonec pudinkový prášek. Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí. Následovně stáhneme z ohně, trochu vychladíme a přidáme žloutky. Hustou hmotu se žloutky důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nasekané mandle.

3

Na dno skleniček naskládáme připravené jahody, přelijeme připravenou pěnou. Na povrch dáme zas jahody a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept