Recept

Těstoviny s ragú na rajčatech a červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 235 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 54045

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 špetka Chilli koření mleté
3 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1,5 dl Hovězí vývar základní
1 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
200 g Sýr Čedar
0,5 polévková lžíce Sůl
2,5 dl Víno červené
5 stroužek Česnek
Vařené těstoviny
0,5 polévková lžíce Sůl
300 g Těstoviny Tagliatelle
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,165 kcal
Kilojoule 4 873kJ
21% Sacharidy 76 g
187% Tuky 140 g
61% Sodík 1 g
148% Bílkoviny 83 g

Těstoviny s ragú na rajčatech a červeném víně postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kratší hranolky. Očistíme cibuli, česnek, mrkev. Mrkev pokrájíme na kolečka, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Čerstvý rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, drobné lístky otrháme a odložíme do misky.

2

V hrnci si rozpálíme olej, na něm z každé strany dozlatova orestujeme maso. Restujeme asi 4 minuty, přidáme zeleninu a společně restujeme 2-3 minuty. Poté maso ochutíme solí, pepřem, chilli, přidáme bobkový list, promícháme a přilijeme červené víno.

3

Pomalu vaříme asi 10-15 minut do doby, než se víno vyvaří na polovinu objemu. Přidáme konzervovaná rajčata, přilijeme hovězí vývar a pod poklicí maso pomalu dusíme 2,5-3 hodiny. Po této době by maso mělo být velmi měkké s hustou tmavou omáčkou.

4

Tvrdý sýr jemně nastrouháme. Asi 15-20 ninut před dovařením masa dáme vařit do většího hrnce 2 litry vody s 0,5 lžice soli. Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme na skus (přibližně 10 minut). Uvařené těstoviny scedíme a dáme je do mísy s ragú. Přidáme rozmarýn, promícháme, dáme na talíře, posypeme sýrem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept