Jednoduchý recept

Penne s klobáskou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54064

Ingredience

600 g Brokolice
1 ks Cibule
250 g Klobása vepřová
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
50 g Sýr Ementál (Primátor)
5 g Sůl
400 g Těstoviny Penne
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 090kJ
24% Sacharidy 85 g
41% Tuky 31 g
53% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Penne s klobáskou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 litry osolené vody, do které můžeme dát kapku olivového oleje. Vhodíme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu.

2

Během vaření těstovin očistíme brokolici, kterou rozdělíme na jednotlivé růžičky. Umyjeme ve studené vodě a vhodíme do vroucí, dostatečně osolené vody, kde brokolici krátce blanšírujeme, slijeme, rychle zchladíme a necháme okapat na sítu.

3

Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobné kostičky a vhodíme na pánev s rozehřátým olejem. Po zesklovatění přidáme klobásku nakrájenou na kolečka a necháme spolu krátce opékat.

4

Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a přidáme spolu s brokolicí na pánev s opečenou klobáskou a cibulí. Dle chutí osolíme a opepříme, opatrně promícháme a těsně před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept