Polévka laksa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka laksa
Polévka laksa
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54100 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
250 g | Fazolové klíčky |
380 ml | Kokosové mléko |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
250 g | Nudle vaječné |
15 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
125 ml | Pasta Laksa |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 878,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Fazolové klíčky, Kokosové mléko, Limetková šťáva, Nudle vaječné, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pasta Laksa, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka laksa postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na drobnější kousky. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. |
2 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm maso po dobu 5 minut. Poté přidáme pastu laksa a smažíme cca 1 minutu. Vmícháme kokosové mléko, vývar, šťávu z limetky, rybí omáčku a cukr. Uvedeme k varu. Přidáme nudle a povaříme 3 minuty. Na závěr vmícháme fazolové klíčky a cibulku. Dochutíme solí a pepřem. |