Jednoduchý recept

Listové koláčky s jablky a kysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54138

Ingredience

1 ks Cukr skořicový
350 g Jablka
500 g Listové těsto
3 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Sirup javorový
180 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 432kJ
22% Sacharidy 80 g
70% Tuky 53 g
1% Sodík 22 mg
18% Bílkoviny 10 g

Listové koláčky s jablky a kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka osušíme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince, oloupeme je a nakrájíme na plátky.

2

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále (1 lžíce hladká mouka) na plát silný asi 3 mm. Kulatou formičkou o průměru přibližně 8-10 cm vykrojíme kolečka, na ně poklademe plátky jablek. Volné okraje těsta asi 1.5 cm potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jablka pokapeme medem, posypeme skořicovým cukrem a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Koláčky pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut dozlatova.

3

Vychladlé koláčky ozdobíme hustou zakysanou smetanou, kterou ozdobně pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept