sushi kornoutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- sushi kornoutky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54228 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 dl | Omáčka sojová - Tamari |
10 ks | Řasa Nori |
300 g | Rýže na sushi |
0,5 kávová lžička | Wasabi pasta |
1 polévková lžíce | Zázvor nakládaný |
Náplň | |
---|---|
1 ks | Hruška asijská nashi |
100 g | Krab |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Okurka salátová |
175 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 602,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Wasabi pasta, Krab, Majonéza, Okurka salátová, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sojová - Tamari, Řasa Nori, Rýže na sushi, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hruška asijská nashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sushi kornoutky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu. |
2 | V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže. |
3 | Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme. |
4 | Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi. |
Poznámka
Servírujeme studené.
S majonézou opatrně, směs s tuňákem nesmí být příliš řídká!