Jednoduchý recept

Jahodová pomazánka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54272

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
400 g Jahody zahradní
60 g Mléko zahuštěné neslazené
2 kávová lžička Pomerančová kůra
50 g Smetana 33% (šlehačka)
400 g Tvaroh měkký - nízkotučný

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 242kJ
2% Sacharidy 6 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 88 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jahodová pomazánka postup přípravy receptu:

1

Očištěné jahody důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. Do misky dáme tvaroh, kondenzované mléko, smetanu, vanilkový a pískový cukr, pomerančovou kůru, citrónovou šťávu. Všechny suroviny vyšleháme na hustou hmotu, přidáme okapané jahody a opět šleháme.

2

Pomazánku uložíme do ledničky, kde ji ponecháme do její použití.

Poznámka

Pomazánka je vhodná na namazání veky na snídani, ke svačině. Můžeme ji také použit k plnění košíčků, spojovaní piškotů a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept