Jahodová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová pomazánka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54272 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
400 g | Jahody zahradní |
60 g | Mléko zahuštěné neslazené |
2 kávová lžička | Pomerančová kůra |
50 g | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 64,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Pomerančová kůra, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko zahuštěné neslazené, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné jahody důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. Do misky dáme tvaroh, kondenzované mléko, smetanu, vanilkový a pískový cukr, pomerančovou kůru, citrónovou šťávu. Všechny suroviny vyšleháme na hustou hmotu, přidáme okapané jahody a opět šleháme. |
2 | Pomazánku uložíme do ledničky, kde ji ponecháme do její použití. |
Poznámka
Pomazánka je vhodná na namazání veky na snídani, ke svačině. Můžeme ji také použit k plnění košíčků, spojovaní piškotů a podobně.