Orientální masová polévka KUFTA - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orientální masová polévka KUFTA
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 5428 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Citronová šťáva |
1 ks | Kmín drcený |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Šafrán |
400 g | Skopové výsekové |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 182,7mg |
Draslík | 390,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Skopové výsekové, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orientální masová polévka KUFTA postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s vejci, Solamylem, solí, mletým pepřem, tlučeným kmínem a se šafránem. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky, které vaříme v osoleném drůbežím vývaru asi 20 minut. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou a za stálého míchání vlijeme do vařící polévky. Nakonec dochutíme nakrájenou petrželovou natí. |