Recept

Kedlubna vařená v dashi omáčce

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54303

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
620 ml Granule dashi
4 ks Kedlubna
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
2 ks Řasy Kombu

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 64 kcal
Kilojoule 268kJ
4% Sacharidy 15 g
0% Tuky 0 g
23% Sodík 456 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kedlubna vařená v dashi omáčce postup přípravy receptu:

1

Kedlubnu omyjeme a slupku oloupeme, poté ji pokrájíme na kolečka o síle asi 2,5 cm. Do každého kolečka uděláme dva křížové zářezy a kolečka položíme do hrnce zářezy ke dnu. Zalijeme vodou, aby byla zelenina ponořená a povaříme asi 35 minut, dokud nebude měkká. Poté vodu slijeme.

2

V menším kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, řasy Kombu a moučkový cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Následně vhodíme kedlubnu a vaříme ještě asi 30 minut.

3

Naservírujeme do misek přelité dashi omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept