Roláda plněná kávovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda plněná kávovou náplní
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54560 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
180 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
20 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Káva turecká |
30 ml | Likér mandlový - Amaretto |
60 g | Poleva čokoládová |
50 g | Rozinky tmavé |
50 ml | Rum |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 131,9mg |
Draslík | 37,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 123,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Káva turecká, Poleva čokoládová, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Rozinky tmavé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda plněná kávovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Máslo (50 g) dáme rozpustit v mikrovlnné troubě, poté necháme mírně vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, žloutky s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a našleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku a vařečkou zlehka, avšak důkladně (aby nezůstala na dně mouka) promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na pečicím papírem vyložený plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, položíme na cukrem posypanou utěrku nebo papír. Opatrně sloupneme pečící papír. |
2 | Krém: smetanu s vanilkovým cukrem vložíme do kastrůlku. Přidáme kávu, povaříme cca 3 minuty. Vložíme do lednice na celou noc, následovně smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, do ní přidáme okapané rozinky a likér. Připraveným krémem potřeme korpus, pomocí papíru nebo utěrky svineme do rolády a vložíme do lednice zatuhnout. |
3 | Z rolády odstraníme utěrku, anebo papír. Celou roládu ozdobíme čokoládovou polevou a nakrájíme na úhledné porce. |
Poznámka
Servírujeme studené. Těsně před podáváním můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou a ovocem.