Miska s rebarborou a jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Miska s rebarborou a jahodami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54669 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
40 g | Maizena - kukuřičný škrob |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
400 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
500 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 796,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Reveň (Rebarbora), Víno bílé, Voda pitná, Zázvor mletý, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Miska s rebarborou a jahodami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oloupeme rebarboru a pokrájíme ji na kousky. |
2 | Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr a nastrouhaný zázvor. Přivedeme k varu a přidáme do vína kousky rebarbory. Nesmíme ale rebarboru úplně rozvařit. Přecedíme rozvar přes síto a tekutinu ponecháme. Maizenu rozmícháme ve vodě a přidáme ji k tekutině přecezené z rebarbory. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. |
3 | Omyjeme jahody, rozpůlíme je a přidáme k uvařeným kouskům rebarbory. Zahřejeme, ale nevaříme, a vložíme do misek. Počkáme, dokud nevychladnou. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou. |