Jednoduchý recept

Krém z manga mražený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54755

Ingredience

120 g Cukr krupice
4 cl Likér pomerančový
1 ks Limetka
2 ks Mango
25 g Pistácie
200 ml Pomerančová šťáva
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Sněhové pečivo
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 271kJ
18% Sacharidy 64 g
71% Tuky 53 g
1% Sodík 18 mg
17% Bílkoviny 10 g

Krém z manga mražený postup přípravy receptu:

1

Omyjeme manga a oloupeme slupku. Odstraníme pecku. Dužinu rozmixujeme, prolisujeme přes síto a promícháme s pomerančovým likérem.

2

Do hrnce vlijeme vodu, vložíme na ni kovovou nerezovou misku a do ní vlijeme žloutky a vložíme cukr. Ušleháme krém, ale nesmíme ho zpěnit.

3

Postupně do krému vmícháváme pomerančovou šťávu a šťávu vymačkanou z limetky. Přimícháváme také prolisovanou dužinu z manga. Pak vymíchaný krém přemístíme do lázně s ledovou vodou a necháme ochladit.

4

Smetanu ušleháme dotuha a přidáme rozdrobené sněhové pečivo a nasekané pistácie.

5

Vzniklou hmotou vyplníme formu na bábovku, přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do mrazáku.

6

Po vyndání z mrazáku formu krátce ponoříme do studené vody a vyklopíme. Podáváme.

Poznámka

Můžeme servírovat s kostičky manga nebo čokoládovou polevou. Místo manga můžeme použít i ananas a rozmixovat ho. Krém vyndáme z mrazáku minimálně 15 minut před tím, než ho budeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept