Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54869

Ingredience

200 g Cibule
1 dl Hovězí vývar základní
150 g Hříbky čerstvé
2 kávová lžička Kmín celý
0,5 dl Olej olivový
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 kávová lžička Sůl
650 g Telecí kližka
1,5 dl Víno portské
2 dl Vývar telecí
Restované houby
150 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 220kJ
5% Sacharidy 20 g
40% Tuky 30 g
32% Sodík 633 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Telecí karabáček (libovější kližka) omyjeme a osušíme. Celý špalíček masa potřeme extra olivovým olejem, osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. V zapékací míse na olivovém oleji orestujeme maso z každé strany dozlatova. Restujeme po 2 minutách z každé strany, jen aby se nám maso zatáhlo.

2

Vyjmeme ho a na zbytku omastku orestujeme cibuli dozlatova s 1/2 hříbků. Přilijeme červené kvalitní víno, telecí fond, promícháme a do šťávy vrátíme maso. Pekáček zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 200°C. Karabáček během pečení otáčíme a poléváme šťávou. Pečeme přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení můžeme dolít víno nebo vývar.

3

V pánvi si rozehřejeme máslo, vložíme na něj 2/2 hříbků a restujeme je dozlatova. Hříbky během restování osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme a podle chuti přidáme sůl. Přimícháme 2/2 hříbků, které povaříme asi 3 minuty.

4

Maso nakrájíme na plátky, polijeme šťávou s hříbky a servírujeme.

Poznámka

K telecímu masu na hříbkách výborně chutnají cibulové koláčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept