Recept

Telecí pečeně na červeném víně se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23485

Ingredience

3 ks Celer řapíkatý
4 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
200 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 582kJ
5% Sacharidy 18 g
241% Tuky 181 g
25% Sodík 509 mg
81% Bílkoviny 46 g

Telecí pečeně na červeném víně se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme je na pekáč s rozehřátým máslem a opečeme po všech stranách. Přiklopíme pokličkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

2

Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Vše přidáme asi po 30 minutách pečení k masu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a vínem a ve středně vyhřáté troubě pečeme ještě 40 minut.

3

Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme solamylem a podle chuti osolíme a opepříme.

4

Pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety nebo těstoviny.

Poznámka

Do omáčky můžeme přidat trochu zakysané smetany pro zjemnění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept