Losos s parmezánovou strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s parmezánovou strouhankou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54925 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
250 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 42,7mg |
Draslík | 255,9mg |
Vláknina | 873,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Losos - filety, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s parmezánovou strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme na jemném struhadle, petržel omyjeme a nasekáme na jemné kousky. Strouhanku smícháme s petrželkou a parmezánem, přidáme citronovou kůru, sůl a pepř. |
2 | Sýrovou strouhanku přitlačíme na filety, na stranu bez kůže, přendáme do zapékací mísy, pokapeme olejem a pečeme při 200 °C 15 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je čerstvý hlávkový salát.