Jednoduchý recept

Francouzské máslo na zahuštění omáček

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 55084

Ingredience

200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 286kJ
10% Sacharidy 37 g
56% Tuky 42 g
0% Sodík 0 mg
11% Bílkoviny 6 g

Francouzské máslo na zahuštění omáček postup přípravy receptu:

1

V misce si utřeme 200 g másla, přidáme k němu hladkou mouku a důkladně směs prohněteme dohladka. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky.

2

Podle potřeby si z takto upraveného másla odkrojíme potřebné množství, které vmícháváme do vypečené šťávy. Tímto způsobem si připravíme dokonale sametovou omáčkou (např. k pečenému masu).

3

Připravený polotovar z másla se nazývá "francouzské máslo".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept