Vanilkový pudink s rebarborovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový pudink s rebarborovým pyré
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55114 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
130 ml | Džus hruškový |
2 polévková lžíce | Med včelí |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 399,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus hruškový, Med včelí, Pudinkový prášek - vanilkový, Reveň (Rebarbora) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový pudink s rebarborovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru očistíme a pokrájíme na malé kousky. |
2 | Puding uvaříme dle návodu výrobce a rozlijeme do připravených pohárků. Rebarboru dáme do hrnce, přidáme cukr a hruškový nektar. Přiklopené uvedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté odstavíme z plotny, necháme chvíli chladnout a poté rozdělíme do pohárů. Pokapeme medem a servírujeme. |