Bezlepkový dort s tvarohovým krémem a višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový dort s tvarohovým krémem a višněmi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 55269 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
400 g | Borůvky |
150 g | Piškoty bezlepkové |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Tvarohový krém | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 dl | Mléko polotučné |
500 g | Tvaroh měkký |
2 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 77,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškoty bezlepkové, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka, Mléko polotučné, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový dort s tvarohovým krémem a višněmi postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé borůvky necháme okapat, odložíme z nich asi 3 lžíce na ozdobu. Do mísy nalijeme 2 dl mléka, rozmícháme 2 lžíce želatiny. Jakmile se želatina rozpustí, přidáme 500 g měkkého tvarohu se 3 lžícemi moučkového cukru, rozmícháme a elektrickým šlehačem vyšleháme hladký krém. |
2 | Dno a boky malé dortové formy vyložíme bezlepkovými piškoty (asi 1/3), které zalijeme polovinou tvarohového krému. Na krém položíme 1/2 borůvek, tu zakryjeme vrstvou piškotů (2/3). Na piškoty nalijeme zbytek krému, do kterého přimícháme zbylé borůvky. Povrch krému uhladíme, pokryjeme zbylými piškoty. Dort dáme vychladit a zatuhnout minimálně na 4 hodiny. |
3 | Smetanu (min. 31%) vyšleháme na tuhou šlehačku. Ztuhnutý tvarohový dort ozdobíme šlehačkou, borůvkami a podáváme. |
Poznámka
Místo borůvek můžeme použít rybíz, jahody, maliny a pod.