Bezlepkové sýrové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové sýrové karbanátky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55283 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Sýr Čedar - tavený |
400 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Trojobal | |
---|---|
50 g | Lupínky kukuřičné |
50 g | Mouka bezlepková Jizerka |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
Smetanový dip | |
2 polévková lžíce | Kečup bezlepkový |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 197,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 825,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 200,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Čedar - tavený, Sýr Eidam cihla 30%, Lupínky kukuřičné, Mouka bezlepková Jizerka, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kečup bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové sýrové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nastrouháme tvrdý sýr, přidáme k němu tavený sýr a uhněteme těstíčko, ze kterého tvarujeme menší placičky nebo kuličky. Kukuřičné lupínky nasypeme do mikrotenového sáčku a na válu je válečkem rozmačkáme na hrubou strouhanku. Připravíme si trojobal: bezlepkovou mouku + rozšlehaná vajíčka + strouhanku z lupínků. Poté ještě nachystáme smetanový dip: v misce rozmícháme zakysanou smetanu "light" se dvěma lžícemi bezlepkového kečupu. |
2 | Připravené sýrové placičky obalíme v trojobalu, v pánvi na rozpáleném oleji je smažíme z každé strany do zlatova. Sýrové karbanátky podáváme teplé i studené se smetanovým dipem. |
Poznámka
K teplým karbanátkům podáváme jako přílohu vařené brambory.