Piškoty s rebarborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškoty s rebarborovou kaší
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55313 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
25 g | Cukr krupice |
20 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
100 g | Piškoty cukrářské |
400 g | Reveň (Rebarbora) |
100 g | Rybíz červený |
30 ml | Sirup Monin - grenadina |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 10,3mg |
Draslík | 376,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Piškoty cukrářské, Reveň (Rebarbora), Rybíz červený, Sirup Monin - grenadina, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškoty s rebarborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr a vaříme 25 minut, až bude rebarbora úpně měkká. Scedíme, necháme vychladnout, vložíme do mixéru, přidáme grenadinu a rozmixujeme na kaši. |
2 | Na talířky upravíme piškoty, na ně naneseme vrstvu rebarborové kaše, posypeme kuličkami rybízu, zakápneme likérem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.