Olivové pesto s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivové pesto s parmazánem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 55318 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
150 ml | Olej olivový |
60 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 158,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Pepř bílý, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivové pesto s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Petrželku a bazalku posekáme nadrobno. Česnek utřeme, piniové oříšky rozmixujeme, nebo je roztlučeme ve hmoždíři, Parmezán nastrouháme. Rozdrcené suroviny smícháme s olivovým olejem do hladka. Nakonec toto pesto ochutíme bílým pepřem. Hotové pesto servírujeme s teplými, vařenými těstovinami, v případě, že nám troch a pesta zbude, uchováváme ho v lednici v uzavřené nádobě. |
Poznámka
Servírujeme studené.