Mátový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátový pudink
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55326 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
200 g | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Máta |
500 ml | Mléko polotučné |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 389,5mg |
Draslík | 145,0mg |
Vláknina | 0,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mátový pudink postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lístky máty a přivedeme k varu. Jakmile mléko dosáhne bodu varu, odstavíme a necháme louhovat až do vychladnutí. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme vanilkový cukr a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přilijeme mátové mléko. Formičky na pudink vymažeme máslem, nalijeme do nich mléčnou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 45 minut. |
2 | Formičky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a před podáváním vychladíme v lednici. |