Recept

Bezlepková mramorová bábovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55483

Ingredience

125 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
30 g Kakao
1 ks Kypřící prášek bezlepkový
2,5 dl Mléko čerstvé polotučné
350 g Mouka bezlepková Jizerka
50 g Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na vytření a posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 189kJ
23% Sacharidy 82 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 111 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bezlepková mramorová bábovka postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku se špetkou soli a 1 sáčkem bezlepkového prášku do pečiva.

2

V druhé míse utřeme 3 žloutky s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté postupně do utřených žloutků zamícháme prosátou mouku, mléko a olej. Z 3 bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta.

3

Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní 2/3 těsta. Do zbývající 1/3 těsta zamícháme kakao a nalijeme na těsto ve formě. Vařečkou těsto zlehka promícháme, tak utvoříme mozaiku. Bábovku dáme do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 40 minut.

4

Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Forma tak bábovku uvolní.

5

Bábovku necháme vychladnout, posypeme ji moučkovým cukrem, poté nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept