Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55678

Ingredience

50 ml Brandy
2 ks Cibule
1200 g Husa domácí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Solamyl
150 g Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1000 g Vepřová krkovička
350 ml Voda pitná
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 190kJ
1% Sacharidy 3 g
92% Tuky 69 g
14% Sodík 287 mg
52% Bílkoviny 29 g

Husa Perigourdine postup přípravy receptu:

1

Středně velkou husu omyjeme, osušíme a zbavíme poslední části křídel. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, na másle je osolené s nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou orestujeme. Krkovičku s husími játry a žaludkem umeleme, přidáme vejce, žampiony, sekanou petrželku, mouku, vše osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Směsí pak naplníme husu, otvor zašijeme, husu osolíme, vložíme na pekáč v troubě s rozehřátým sádlem a 150 ml vody.

2

Pekáč přikryjeme a husu nejprve po obou stranách asi 1,5 hodiny dusíme, pak ji nezakrytou zvolna pečeme, neprve prsíčky dolů. Během pečení husu mělce propichujeme v tučných částech, aby se sádlo snadněji vypékalo. Když je husa na hřbetě červená, obrátíme ji, dopečeme na prudkém ohni.

3

Z upečené husy slijeme sádlo, oflambujeme ji koňakem a přendáme do jiné nádoby. Šťávu zalijeme 200 ml vody, ve které jsme rozmíchali lžičku Solamylu, povaříme do mírného zhoustnutí a procedíme ji.

4

Husu i nádivku rozdělíme na talíře, porce servírujeme přelité šťávou a sádlem z pečeně.

Poznámka

Servírujeme teplé. K takto upravené huse podáváme bramborový knedlík nebo opečené brambory a zelný salát

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept