Ravioli s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s rukolou
Ravioli s rukolou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 55705 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Muškátový oříšek |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rukola |
10 g | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
4 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 285,7mg |
Draslík | 489,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Vypracujeme hladké těsto z hladké mouky, vejce, 0,5 polévkové lžíce oleje a lžičky soli. Těsto nesmí lepit, můžeme přidat mouku nebo vodu, vytvoříme z něj kouli, zakryjeme a necháme odpočívat. |
2 | Nastrouháme sýr Pecorino. Škrabkou na brambory vytvoříme ozdobné hoblinky z Parmezánu. Nakrájíme umyté lístky rukoly (200 g). Oloupeme a nasekáme cibuli, vhodíme na rozpálenou pánev se zbytkem oleje a necháme zesklovatět. Přidáme rukolu a dusíme asi pět minut, necháme vypařit většinu tekutiny. Po vychladnutí vmícháme Ricottu a Pecorino, vše okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. |
3 | Těsto vyválíme na nudlovém strojku nebo pomoučené pracovní ploše. Na polovinu těsta poklademe 1 - 2 lžičky směsi (přibližně na 3 cm od sebe). Zbývajícím těstem překryjeme, kolem náplní přitiskneme a radýlkem vykrojíme jednotlivé taštičky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. |
4 | V hrnečku zatím rozpustíme máslo. Naběračkou s otvory vyndáme taštičky na talíř, necháme okapat a hned dáme na předehřáté talíře. Pokapeme máslem, ozdobíme zbylou rukolou a hoblinkami Parmezánu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Do rozpuštěného másla můžeme nasekat lístky šalvěje.