Vláčný bramborovo-česnekový bezlepkový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vláčný bramborovo-česnekový bezlepkový chléb
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 55993 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 balení | Droždí sušené |
1 dl | Mléko plnotučné |
Těsto | |
3 ks | Brambory vařené |
8 polévková lžíce | Burisony |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 dl | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka bezlepková Mantler |
100 g | Mouka pohanková |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Směs Promix forte |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na vytření formy | |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Na potírání chleba | |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 284,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 94,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 474,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Brambory vařené, Burisony, Česnek, Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mléko plnotučné, Mouka bezlepková Mantler, Mouka pohanková, Směs Promix forte mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vláčný bramborovo-česnekový bezlepkový chléb postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlahého mléka, celý sáček sušených kvasnic a lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít. |
2 | Do mísy nasypeme 100 g bezlepkové směsi Promix forte, 200 g bezlepkové směsi Mantler, 100 g pohankové mouky, 2 dl mléka, 3 lžíce oleje, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 8 lžic rýžových burizonů, 2 utřené stroužky česneku, 3 nastrouhané uvařené brambory, 1 lžičku kmínu a 2 lžičky soli. Vše promícháme, přilijeme kvásek a těsto důkladně prohněteme. Vláčné těsto vložíme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 - 40 minut kynout na teplém místě. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C až 220°C přibližně po dobu 40 minut. |
4 | Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x). |
5 | Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Teprve poté ho nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.