Štičí kenelky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štičí kenelky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56118 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 ml | Holandská omáčka |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Štika obecná |
2 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 301,6mg |
Draslík | 79,0mg |
Vláknina | 124,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Holandská omáčka, Smetana 33% (šlehačka), Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štičí kenelky postup přípravy receptu:
1 | Štičí maso bez kůže a kostí dvakrát umeleme, osolíme, opepříme, přidáme bílky, utřeme vařečkou do hladka a nakonec prolisujeme přes síto. |
2 | Směs dáme do lednice na půl hodiny vychladit, poté vmícháme šlehačku. |
3 | V kastrolu necháme vařit vodu se lžičkou soli, lžicí vykrajujeme noky, které rychle zavaříme. Stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme „táhnout“ 8 minut při teplotě 90°C. Nevaříme. |
4 | Scezené noky podáváme s holandskou omáčkou. |
Poznámka
Kenelky můžeme také narovnat do ohnivzdorné mísy, přelít omáčkou Mornay a gratinovat.