Špíz z mořského ďasa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z mořského ďasa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Mořský ďas |
4 ks | Paprika červená |
4 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
4 špetka | Rozmarýn čerstvý |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 724,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mořský ďas, Paprika červená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z mořského ďasa postup přípravy receptu:
1 | Rybu pokrájíme na kostičky, totéž uděláme s paprikou. Rajčata rozkrájíme na poloviny. Na kovovou jehlu poté napíchujeme střídavě rybu, rajčata, papriku. |
2 | Připravíme alobal, na něj dáme špíz, vše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, solí, pepřem a zabalíme. |
3 | Rozehřejeme gril na maximální teplotu, 20 minut grilujeme ze všech stran, dokud není maso měkké. |
Poznámka
Servírujeme teplé.