Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56288

Ingredience

Na těsto
13 g Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Med včelí
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí
Na náplň
400 g Mléko zahuštěné slazené
350 g Máslo čerstvé
70 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 027kJ
15% Sacharidy 53 g
71% Tuky 54 g
2% Sodík 44 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ořechový medovník postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku dáme med, v horké vodní lázní ho roztopíme, přidáme máslo, vejce, dobře promícháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, sodu a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut.

2

Z pečicího papíru vyřízneme 6 kruhů o velikostí pečicí kulaté formy. Těsto rozdělíme na 6 dílů, postupně je pečeme v pečicí formě, vyložené připraveným kulatým papírem. Každý díl pečeme zvlášť v předehřáté troubě při 170stupňové teplotě 15 minut.

3

Upečené korpusy necháme vychladnout, pokud máme nějaké ořezy z korpusů, rozdrolíme je a promícháme s pomletými ořechy.

4

Při pokojové teplotě vychladlé máslo nakrájíme, vložíme do misky. Za stálého šlehání elektrickým šlehačem přidáváme kondenzované mléko. Šleháme na hladkou náplň, připravenou náplní postupně potíráme vychladlé korpusy a skládáme na sebe. Povrch i strany potřeme také náplní, strany obalíme ještě v ořechové směsi s ořezy z korpusu. Povrch posypeme stejnou ořechovou směsi.

5

Hotový medovník vložíme do lednice na celou noc a druhý den rozkrájíme na úhledné trojúhelníky.

Poznámka

Servírujeme studené. Medovník je nejlépe jeden den odležet, chutná potom ještě lépe. Upečené korpusy také můžeme nechat den odležet, aby změkly, následně medovník plníme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept