Mušle Meunière - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle Meunière
Mušle Meunière
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56373 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 l | Mušle slávky |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 928,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mušle slávky, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle Meunière postup přípravy receptu:
1 | Z mušlí před vařením oškrábeme všechny nečistoty, poté je opereme ve studené vodě. Urovnáme do kastrolu, přilijeme suché bílé víno, osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a sekanou petrželku, přikryjeme pokličkou, prudce vaříme 5 minut. Kastrol odstavíme a vmícháme máslo. |
2 | Mušle narovnáme na talíře a přelijeme vývarem. Nabíráme opatrně, protože na dně by mohl být písek z mušlí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo másla můžemae vmíchat 100 ml holandské omáčky.