Recept

Bezlepkový potáhnutý dort

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56378

Ingredience

100 g Džem meruňkový
Těsto
150 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřící prášek bezlepkový
150 g Mouka bezlepková Jizerka
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 ks Vejce slepičí
Krém
150 g Cukr moučkový
5 dl Mléko plnotučné
250 g Máslo čerstvé
2 ks Puding bezlepkový
5 cl Rum
Potahová hmota
250 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
50 g Kukuřičný slad
500 g Mléko plnotučné
50 g Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 417kJ
28% Sacharidy 99 g
54% Tuky 41 g
2% Sodík 32 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bezlepkový potáhnutý dort postup přípravy receptu:

1

Do jedné mísy dáme 3 žloutky a utřeme je se 75 g cukru do pěny. Postupně k nim přimícháme 3 lžíce oleje a 150 g bezlepkové mouky Jizerka s ½ sáčku bezlepkového kypřícího prášku.

2

V druhé míse vyšleháme 3 bílky se 75g cukru na tuhý sníh., který zapracujeme do těsta ke žloutkům. Těsto rozdělíme na 3 části. Každou část těsta rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme zvlášť v předehřáté troubě na 180°C. Tenké korpusy pečeme přibližně 10-15 minut dozlatova, upečené necháme vychladnout.

3

Připravíme krém. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme 2 bezlepkové vanilkové pudinky. Pudinky a cukr přimícháme do mléka, vaříme asi 1 minutu. Poté uvařený pudink dáme vychladnout.

4

Do misky si dáme měkké máslo, cukr, utřeme do pěny a za stálého šlehání přidáváme k máslu po lžicích pudink a ke konci rum. Vyšleháme lehký krém, který dáme na chvíli do chladničky.

5

Připravíme potahovou hmotu na dort: do mísy prosejeme moučkový cukr se sušeným mlékem, přidáme kukuřičný slad, olej a kakao. Promícháme a uhněteme vláčné polotuhé těsto, které dáme na vál. Vyválíme tenkou placku, větší než je korpus.

6

První korpus potřeme džemem, na džem rozetřeme 1/3 krému. Položíme na krém druhý korpus těsta, který též potřeme džemem a 2/3 krému. Toto opakujeme ještě potřetí. Poslední vrstvu krému uhladíme a položíme na potahovou hmotu. Důkladně povrch i boky dortu uhladíme. Ozdobíme podle vlastní fantazie a servírujeme .

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept