Voňavé zázvorky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavé zázvorky
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 220 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56385 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
350 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
25 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavé zázvorky postup přípravy receptu:
1 | Cukr, žloutky a vejce vložíme do misky. Vše důkladně metlou ušleháme do husté světlé pěny. Prosátou mouku s kypřicím práškem a jemně nastrouhaným zázvorem vmícháme do žloutkové pěny. Vypracujeme na těsto, do kterého podle potřeby přidáme mouku. Těsto se nemá drolit, mělo by být hladké a dobře se dát rozválet. |
2 | Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném válu na velký plát, silný 5 - 6 cm. Vykrajovací formičkou vykrajujeme různé tvary, které skládáme na pečicím papírem vyložený plech. Necháme je na plechu 190 minut odpočinout a vysušit. |
3 | Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150 stupních 15 - 20 minut. Upečené zázvorky by měly mít stejnou barvu, jako když je vkládáme do trouby. Proces pečení zbytečně neprodlužujeme, protože zázvorky víc nezměknou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Zázvorky jsou vhodným vánočním cukrovím. Do těsta můžeme přidat také 1/2 lžičky skořice.
Podle uvedeného receptu, se mi těsto nepodařilo zpracovat do hmoty, kterou by šlo rozváletPo 15 minutách jsem vzdala úsilí a do vzniklé ( dosti sypké ) směsi, jsem přidala másloPoté jsem směs krásně rozválelaZázvorky je dobré nedávat příliš k sobě, během pečení nabydou a to opravdu dost.-)Zázvor dávám čerstvý, nastrouhaný - přibližně 4 kávové lžičky, lépe vyzní jeho aroma:-) a nakonec i tento recept po vylepšení, není vůbec špatný:-)