Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56393

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Majonéza
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 ks Pomeranče
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Vodka
200 ml Víno bílé
250 g Mušle slávky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 824kJ
2% Sacharidy 6 g
52% Tuky 39 g
25% Sodík 495 mg
12% Bílkoviny 7 g

Koktejl z mušlí postup přípravy receptu:

1

100 ml bílého vína svaříme na čtvrtinu objemu a dáme vychladnout.

2

Z mušlí malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme 100 ml bílého suchého vína, osolíme, zakryjeme a 5 minut prudce vaříme. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, necháme zchladnout.

3

Studené maso z uvařených mušlí posekáme nadrobno, přidáme majonézu, vychladlé svařené víno, osolíme, opepříme, zalijeme vodkou a citrónovou šťávou, vmícháme ušlehanou smetanu a upravíme do širokých pohárů nebo misek. Dáme dobře vychladit.

4

Podáváme ozdobené plátkem oloupaného pomeranče.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept