Recept

Nadívaná štrasburská kachna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56421

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Játra drůbeží
1 ks Kachna mražená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Solamyl
100 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
3 ks Žemle tuková
100 ml Mléko čerstve polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,690 kcal
Kilojoule 7 072kJ
6% Sacharidy 20 g
202% Tuky 151 g
32% Sodík 648 mg
108% Bílkoviny 61 g

Nadívaná štrasburská kachna postup přípravy receptu:

1

Drůbeží játra umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, vejce, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, sekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, směs smícháme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dáme do chladu odležet.

2

Ze středně veliké kachny odřízneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, osolíme a naplníme připravenou směsí a zašijeme. Kachnu vložíme na pekáč se sádlem, přikryjeme a pečeme bez podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení pekáč odkryjeme a zvýšíme příkon tepla, aby kachna zčervenala.

3

Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu z pekáče vysmahneme na tuk, polovinu sádla slijeme do hrnku, do pekáče přilijeme trochu vody s rozmíchaným solamylem a chvíli povaříme.

4

Kachnu naporcujeme a podáváme s bramborami přelitými vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept