Ovocné skořicové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné skořicové suflé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56450 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
70 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Na vymazaní formiček | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
Na dokončení | |
50 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr skořicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 312,6mg |
Draslík | 140,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr skořicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné skořicové suflé postup přípravy receptu:
1 | Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi. |
2 | Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme. |
3 | Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme. |