Jednoduchý recept

Rýžový nákyp s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56482

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Med včelí
150 g Meruňky
2 dl Mléko plnotučné
100 g Máslo čerstvé
60 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 dl Voda pitná
Na vymazání mísy
50 g Máslo čerstvé
30 g Strouhanka
Na sníh
70 g Cukr krupice
70 g Ořechy vlašské
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 981kJ
22% Sacharidy 78 g
54% Tuky 41 g
9% Sodík 175 mg
24% Bílkoviny 13 g

Rýžový nákyp s ovocem postup přípravy receptu:

1

Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme horkou vodou a za stálého míchání povaříme 10 minut. Rýži osolíme, zalijeme mlékem, přisypeme vanilkový cukr, přidáme med a opět za stálého míchání povaříme do měkka. Stáhneme ze sporáku.

2

Žloutky v míse utřeme spolu s cukrem a máslem na světlou pěnu. Přidáme na drobné kousky pokrájené meruňky, citrónovou kůru a smícháme spolu s rýži.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, do mísy rozetřeme připravenou rýžovou směs a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních 20 minut. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme drobně nasekané ořechy. Z trouby vytáhneme pečící se nákyp, na povrch nanesme připravený sníh a ihned vrátíme do trouby. Snížíme teplotu na 150°C, nákyp dopékáme ještě 20 minut.

4

Po upečení necháme nákyp odpočinout 5 - 10 minut, poté nakrájíme na porce, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Na přípravu nákypu volíme kulatozrnnou rýži. Obsahuje hodně škrobu a proto nákyp drží pohromadě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept