Recept

Makedonské krůtí čufty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56569

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Kečup
500 g Krůtí maso mleté
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Ocet vinný
3 ks Okurky nakládané
120 g Olej rostlinný
2 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
600 g Rýže dušená
1 kávová lžička Solamyl
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřový bok
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 318kJ
10% Sacharidy 35 g
76% Tuky 57 g
139% Sodík 3 g
60% Bílkoviny 34 g

Makedonské krůtí čufty postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček nakrájíme na malé kostičky, smícháme s mletým krůtím masem, vejci a moukou, osolíme, opepříme, ze směsi utvoříme na vále 12 válečků, které dlaní mírně zploštíme.

2

Spařená rajčata oloupeme, překrojíme, vymačkáme z nich šťávu a rozkrájíme. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, chilli papriku nadrobno, okurky na nudličky a oloupanou cibuli na kolečka.

3

V kastrole rozpálíme olej, čufty prudce opečeme z obou stran, přendáme je do jiné nádoby. Na tuku v kastrole zpěníme cibuli, přidáme papriky, okurky a rajčata, osolíme a za stálého míchání krátce zasmahneme.

4

Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kečup a ocet, vrátíme opečené masové placičky, přikryjeme pokličkou a 30 minut dusíme v troubě. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, chvilku povaříme.

5

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept