Makedonské krůtí čufty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makedonské krůtí čufty
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56569 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Kečup |
500 g | Krůtí maso mleté |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 ks | Okurky nakládané |
120 g | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
600 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřový bok |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 202,0mg |
Draslík | 613,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 971,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krůtí maso mleté nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Makedonské krůtí čufty postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček nakrájíme na malé kostičky, smícháme s mletým krůtím masem, vejci a moukou, osolíme, opepříme, ze směsi utvoříme na vále 12 válečků, které dlaní mírně zploštíme. |
2 | Spařená rajčata oloupeme, překrojíme, vymačkáme z nich šťávu a rozkrájíme. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, chilli papriku nadrobno, okurky na nudličky a oloupanou cibuli na kolečka. |
3 | V kastrole rozpálíme olej, čufty prudce opečeme z obou stran, přendáme je do jiné nádoby. Na tuku v kastrole zpěníme cibuli, přidáme papriky, okurky a rajčata, osolíme a za stálého míchání krátce zasmahneme. |
4 | Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kečup a ocet, vrátíme opečené masové placičky, přikryjeme pokličkou a 30 minut dusíme v troubě. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, chvilku povaříme. |
5 | Podáváme s dušenou rýží. |