Krůtí stehna na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí stehna na smetaně
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kg | Krůtí stehna |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
150 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 673,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Krůtí stehna, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí stehna na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno. |
2 | Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce. |
3 | V kastrolu rozškvaříme nadrobno pokrájenou slaninu, porce krůty opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Na tuk v kastrolu dáme opéct připravenou cibuli i kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, osolíme, vrátíme opečené krůtí maso, přikryjeme pokličkou, v troubě podusíme do měkka. |
4 | Maso přendáme do jiné nádoby. |
5 | Z omáčky vybereme koření, zahustíme ji moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme cukr, ocet, případně přisolíme, chvíli povaříme, následně přecedíme na porce krůty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.