Recept

Koláč polévaný citrónovým sirupem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56601

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
200 g Cukr krystal
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej slunečnicový
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Šťáva citrónová
Citrónový sirup
2 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
14% Sacharidy 49 g
41% Tuky 30 g
2% Sodík 41 mg
13% Bílkoviny 7 g

Koláč polévaný citrónovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Příprava na pečení: standartně velkou dortovou formu vymažeme lžicí másla, dno vyložíme pečicím papírem. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Těsto: mouku s kypřícím práškem do pečiva prosejeme do hlubší mísy. Do směsi vsypeme cukr a lžíci citrónové kůry. Ve druhé míse vyšleháme celá vejce se smetanou, olejem a citrónovou kůrou. Vaječný roztok opatrně (aby nevznikly žmolky) rozmícháme postupně s moučnou směsí. Hotové těsto promícháme, vlijeme do připravné formy a pečeme asi 60 minut. Pečený koláč ještě teplý vyjmeme z trouby, propícháme špejlí a polijeme citrónovým sirupem, který na koláči rovnoměrně rozetřeme hranou nože po celé vrchní ploše koláče. Koláč poté necháme dovychladnout a servírujeme ho jako moučník.

3

Citrónový sirup: v kastrůlku smícháme citrónovou šťávu s cukrem a mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Poté mícháme ještě chvíli, až k bodu varu, potom rendlík se sirupem odstavíme z plotny.

4

Horkým sirupem polijeme koláč. Sirup na koláči rozetřeme nožem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept