Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56630

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1,8 kg Krůtí stehna
60 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
180 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
480 g Rýže dušená
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 760kJ
6% Sacharidy 23 g
54% Tuky 40 g
21% Sodík 424 mg
87% Bílkoviny 49 g

Krůtí stehna Supréme postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme vařit vodu se solí, bobkovým listem, jednou překrojenou cibulí, česnekem, pepřem a několika kuličkami nového koření. Do vařící vody vložíme dvě větší krůtí stehna, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme do měkka.

2

Uvařená stehna vyndáme, necháme zchladnout. Vývar zcedíme a necháme odkrytý vařit dál, aby se zredukovalo jeho množství.

3

Stehna vykostíme a nakrájíme přes vlákno.

4

Na 100 g másla zpěníme hladkou mouku, vzniklou světlou jíšku zalijeme vývarem, přisolíme, přidáme muškátový oříšek a za občasného míchání povaříme na hustou omáčku. Do vroucí omáčky zašleháme žloutky, smetanu, odstavíme z plotny a ještě zašleháme máslo. Maso vložíme do omáčky a necháme prohřát. Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept