Jednoduchý recept

Pomerančový pudink s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56741

Ingredience

Na pudink
150 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
50 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
5 ks Pomeranče
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
Na vymazání formiček
40 g Cukr třtinový
70 g Máslo čerstvé
80 ml Sirup javorový
2 l Voda pitná
Na ozdobení
5 g Máta
1 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 858kJ
24% Sacharidy 87 g
47% Tuky 35 g
3% Sodík 64 mg
17% Bílkoviny 9 g

Pomerančový pudink s mátou postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do vhodné nádoby, přisypeme cukr a rozklepneme vejce. Vložíme vyškrábaný vanilkový lusk a vše utřeme do hladké pěny. Přilijeme mléko, vsypeme mouku, vanilkový cukr a dobře promícháme.

2

Z bílků ušlehaný tuhý sníh spolu s pomerančovou kůrou a šťávou. (Kůru na jemném struhadle nastrouhanou ze čtyř pomerančů a z těch samých pomerančů vymačkanou šťávu). Zlehka vmícháme do žloutkové pěny.

3

Šest mlých zapékacích formiček důkladně vymažeme máslem, vysypeme cukrem, na dno dáme po dvě lžíce javorového sirupu. Na sirup rozdělíme připravený pudink, každou naplněnou formičku přikryjeme kouskem alobalu.

4

Do pekáče vlijeme 2 l vody, naskládáme formičky a vložíme do předehřáté trouby na 40 minut. Po uvaření vyklopíme pudink z formiček na mělké, teplé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme lístky máty a tenkými kolečky pomeranče.

Poznámka

Podáváme jako teplý, ale také studený dezert. Na dno formiček můžeme dat například med, brandy, koňák, anebo jiné druhy sirupu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept