Třešňové hroudičky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové hroudičky s rozinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56887 |
Ingredience
Příprava těsta | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
75 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
10 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Rozinky tmavé |
2 polévková lžíce | Třešně kandované |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 70,7mg |
Draslík | 145,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé, Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňové hroudičky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Plech na pečení vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C. |
2 | Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. |
3 | Kandované třešně nakrájíme nadrobno. Mouku s kypřícím práškem |
4 | prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Do směsi přisypeme cukr, nakrájené třešně a okapané rozinky společně s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali |
5 | jedno celé vejce. Všechny suroviny zpracujeme do hladkého, měkkého těsta. Lžící z těsta vykrajujeme hroudičky, které sázíme rovnou na vymazaný plech s takovými odstupy, aby se kousky těsta nedotýkaly. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Pečené ovocné kousky můžeme servírovat horké, ale i úplně vychladlé, jako pohoštění. |