Recept

Vánoční voňavé perníčky s rumovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56998

Ingredience

Na těsto
200 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
1 kávová lžička Koření perníkové
4 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mouka žitná
1 špetka Muškátový oříšek
70 g Máslo čerstvé
3 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na polevu
6 ml Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
50 ml Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 900kJ
11% Sacharidy 40 g
6% Tuky 5 g
4% Sodík 87 mg
7% Bílkoviny 4 g

Vánoční voňavé perníčky s rumovou polevou postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku dáme na kousky nakrájené máslo, přisypeme cukr, med, vanilkový cukr. Stálým mícháním suroviny rozpustíme na hladkou tekutou hmotu.

2

Do misky prosejeme hladkou a žitnou mouku, přidáme žloutky, perníkové koření, jemně nastrouhaný muškátový oříšek, sodu, přilijeme mléko. Nakonec přidáme připravené rozpuštěnou máslovou hmotu. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme celou noc v lednici odpočívat.

3

Vál posypeme moukou, přeložíme na něj těsto, které rozválíme na velký plát silný 4-5 mm. Z těsta vykrajujeme vykrajovacími formičkami s vánoční tématikou různé tvary. Skládáme je na pečicím papírem vyložený plech, vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut.

4

Na přípravu polevy smícháme ve vhodné nádobě cukr, rum a citrónovou šťávu. Mícháme až do rozpuštění cukru a hladké polevy.

5

Upečené perníčky necháme mírně vychladnout na plechu, potom je přeložíme na mřížku, úhledně ozdobíme připravenou polevou a necháme volně polevu ztuhnout a perníčky úplně vychladnout.

Poznámka

Upečené a ozdobené perníčky přikryjeme navlhčenou utěrkou a druhý den jsou krásně měkké. V návodu na přípravu není uvedená doba odpočívání těsta na celou noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept