Sladká ořechová štóla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká ořechová štóla
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57003 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
220 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
180 g | Hera |
150 g | Kandované ovoce |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Mouka polohrubá |
70 g | Ořechy vlašské |
270 g | Tvaroh měkký |
3 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobení | |
---|---|
40 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 52,6mg |
Draslík | 177,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 63,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Mouka polohrubá, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká ořechová štóla postup přípravy receptu:
1 | Při pokojové teplotě necháme změknout 120 g tuku, rozkrájíme na kousky do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu. |
2 | Přimícháme vejce s tvarohem, znova důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu i kůru, nahrubo rozsekané ořechy a barevné kandované ovoce. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Ze surovin vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na plát, okraj přeložíme přes dvě třetiny těsta. Povrch potřeme v mikrovlnné troubě rozehřátým tukem. |
3 | Pečicí papír na plechu potřeme 50 g rozpuštěným tukem, připravenou štolu položíme na papír. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 160 stupních 45 - 50 minut. Upečenou štolu po vytažení z trouby opět potřeme rozehřátým zbylým tukem, necháme mírně vychladnout a posypeme cukrem. |
Poznámka
Servírujeme vychladlé.